Vad är ett CMS och vad är Joomla

Vad är CMS?

Vad är CMS? Dinsida använder Joomla som är ett av världens mest använda open source CMS (Content Management System, innehållshanteringssystem). Det finns idag miljontals webbplatser i världen som drivs och används med Joomla, vilket gör det till en programvara som används av privatpersoner och små, medelstora till stora organisationer och multinationella företag. Ett webbpubliceringssystem är ett innehållshanteringssystem för

att förenkla utveckling av en webbplats genom samarbete. Webbsidorna redigeras via ett webbgränssnitt. Användaren behöver inte använda krånglig kod, utan använder sig av sin webbläsare (Chrome, Firefox, Edge etc.) och redigerar sidan enkelt via en WYSIWYG-redigering (What you See Is What You Get), alltså det du ser på din skärm när du redigerar är det resultatet du får när du i realtid redigerar din hemsida.

Vad är Joomla

Joomla är ett CMS-verktyg (Content Management System), eller Innehållshanteringssystem. Där Joomla är plattformen du använder för att hantera innehåll på din hemsida. Tillvägagångssättet är ofta automatiserat eller förenklat istället för att skriva kod. Du kan även lägga till moduler och plugins till din CMS som t.ex. hanterar bilder och video på ett enkelt sätt. Vill du ha en hemsida med flera språk är ett CMS verktyg som Joomla ett bra val. LÄs mer på Joomla's hemsida. 

INFO!

Vår affärsidé är att du som ensamföretagare eller har ett mindre antal anställda ska till ett billigt/bra pris kunna marknadsföra dig på ett proffsigt sätt och att underlätta för dig så att du kan koncentrera dig på det du är bra på!